Sommar i Branäs

Njut av Branäs på sommaren också.

Branäs är numera inte bara ett vinterland som kretsar kring skidor. På sommaren är det fullt av aktiviteter för hela familjen. Branäs är som gjort för tillsammanstid. I naturen på berget, i skogen eller på Klarälven. Cubile Branäs har uthyrning av stugor från början av juni till mitten av augusti. Du väljer själv hur aktiv semestern ska vara. Det finns allt från bärplockning i skogen till downhill med Mountainbike.

Obligatoriska fält märks med *
Cykla Mountainbike på Branäsberget.

Det finns flera sköna flowleder på berget. Du tar dig upp på berget med Sjöexpressen. Sen är det bara att välja nerfart. Om du åker med barn kan de njuta av en slingrig och rolig cykelled i Nintendobacken. Annars finns det flera nerfarter att välja mellan. Alla leder har en skön lutning så man kan välja hastighet själv.

Spela padel vid Soltorget.

Numera finns det en padelbana vid Soltorget på berget. De ligger på bekvämt gångavstånd från våra stugor. Boka från tidig morgon till sen kväll. Banan har belysning så du kan spela ganska sent. Och närheten till Soltorget gör att det är bara att slinka i Ladan på en After Padel efteråt.

Discgolf på berget.

Discgolf eller Frisbeegolf kan alla delta i. Det är som vanlig golf men du kastar Frisbee i stället. ”Hålen” är korgar med kedjor som hänger ner så att frisbeen stannar. Målet är förstås att få så få kast som möjligt. Kul för hela familjen. Med appen Udisc har du koll på resultatet även om ni inte går tillsammans hela tiden.

Vandring i naturen.

Det finns flera vandringsleder. De är utmärkta på Branäs sommarkarta. Njut av naturen och den fantastiska utsikten på berget. Om ni vill och det är säsong kan ni ge er utanför lederna för att hitta svamp och bär. Det finns flera myrar med hjortron på gångavstånd från stugorna.

Fiska i Klarälven eller någon av sjöarna i området.

Fiske behöver ingen närmare presentation. Gör det och njut av egenfångad fisk på kvällen eller direkt i skogen. Klarälven är rik på harr och öring. I sjöarna finns det gädda, abborre och lake. Fiskekort säljs digitalt via ifiske.se. Barn under 13 år fiskar helt gratis i sällskap med en fiskekortsinnehavare.

Timmerflotte eller kajak på Klarälven.

Att bygga sin egen flotte och ta sig ner för Klarälven är ett oförglömligt äventyr. Det handlar om att utmana sig själv och sin bekvämlighet. Läs mer på vildmark.se.

På Sysslebäcks Camping kan du hyra kanot. Du paddlar ner till Likenäs och tar bussen från Ica tillbaka igen. En skön och tyst naturupplevelse för hela familjen. Läs mer på vildmarkcenter.se.

Bada i Kvarndammen eller i Kvarnforsen.

Njut av ett skönt bad i Kvarndammen. Eller om ni känner er lite modigare i Kvarnforsen. Det finns plats att sola, bada och träffa andra. Vattnet är mycket fräscht och rent att bada i eftersom det är en god genomströmning. Kvarndammsbadet ligger bakom Ica Likenäs.